Contabilitate generala si de gestiune Consultanta financiar contabila Servicii HR; transmitere REVISAL Training financiar-contabil

Din 13 februarie 2014, se emit tichete de masa in format electronic, sub forma unor carduri care vor functiona ca un portofel electronic, potrivit Legii nr. 291/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 701 din 15 noiembrie 2013.

Cardurile vor putea fi valabile numai daca au inscrise si stocate urmatoarele detalii:

• numele si prenumele salariatului care este in drept sa utilizeze tichetul de masa;

• numele si adresa emitentului;

• date referitoare la perioada de valabilitate;

• interdictia de a fi utilizat pentru achzitionarea de tigari sau de produse alcoolice.

Valoarea nominala a unui tichet de masa este in prezent de 15 lei. Aceasta valoare poate fi indexata periodic de Min.Muncii.

Societatile care vor emite tichete de masa in format electronic trebuie sa fie autorizate de Ministerul Finantelor.

Tichetele de masa electronice functioneaza similar tichetelor de masa pe hartie in ceea ce priveste procesul de comanda, care este in totalitate responsabilitatea angajatorului.

Singura diferenta in modul de distribuire a tichetelor electronice este ca aceasta nu se va face de angajator, ci de catre unitatea care le tipareste.

Angajatorul doar achita contravaloarea nominala a tichetelor, cat si costul emiterii pe suport electronic.

Unitatile emitente sunt obligate sa deschida conturi sau subconturi de plati distincte, prin care se vor derula sumele reprezentand incasarile si platile aferente valorii nominale a tichetelor de masa.

Ele alimenteaza cu tichete electronice dupa ce angajatorii vor achita contravaloarea acestora. Ce se intampla daca se pierde tichetului electronic? Cand un angajat isi pierde tichetul de masa electronic, aceasta va fi inlocuit de unitatea emitenta de tichete de masa electronice. Cardurile au un cod pin si sunt securizate.

Copyright © 1993 - 2017 ProfConta.ro. Toate drepturile rezervate.
Wednesday the 19th. .